top of page

Google Home Mini ile İngilizce Konuşmak

Okuldaki arkadaşlarımdan biri olan Ekin van den Bekerom'a geçtiğimiz sene bir hediye geldi, Google Home Mini ve tabi böyle yenilikçi cihazları sevdiğimi bildiği için hemen benle paylaştı. Google Home Mini bir Google Assistant ile eşleşip akıllı evlerde kullanılabilecek güzel bir cihaz. Kısacası, bu cihaz Apple cihazlarda Siri olarak bildiğimiz "sesli komut tanıma" özelliğine sahip. Cihaza komut verip akıllı evinizde etkili bir şekilde kullanabiliyorsunuz ancak Google bu işi biraz daha öteye taşıyıp cihazın size verdiği cevapları olabildiğince arttırmış.


Bir öğretim görevlisi kafasıyla hemen bunu İngilizce derslerinde nasıl kullanabileceğimizi düşündük ve arkadaş Ekin ile birlikte okulda iki tane video çektik.


İlk videodaki amacımız cihazı kendimiz kullanmak ve neler yapabileceğini denemekti. Hakikaten de İngilizce komutlar verip cevaplar alabileceğimiz güzel bir cihaza benziyordu. Tabi daha sonra bunu sınıfa götürdük ve öğrencilerimizin İngilizce olarak iletişim kurmalarını izledik.


Buyurun iki videoyu da izleyelim ve Google Home Mini'nin İngilizce konuşmakta bize faydalı olup olmadığını birlikte görelim.




Dil ile olan maceranızda biraz daha ivme kazanmak isterseniz Online Dersler sayfama göz atabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz kelime testlerime katılıp yeni kelimeler edinebilir. Bu gibi konularda sürekli olarak bilgi verdiğim YouTube kanalıma abone olabilirsiniz.


Bir de neden İngilizce öğrenemediğimize dair çekmiş olduğum videomu izlemeyi unutmayın.



82 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page