top of page

YouTube'da Yeni Keşfim: The School of Life



Geçtiğimiz sene dersimde kullanmak üzere bir videoya ihtiyacım vardı ve konu "Lie to Ourself" olunca YouTube'da bir şeyler bulabileceğimi düşündüm. Biraz araştırdığımda karşıma The School of Life adından bir kanal ve animasyon üzerine seslendirme ile konuyu derinlemesine özetleyen hoş bir video çıktı. Sonra bir baktım ki bu kanalın videolarını sıklıkla izlemeye başladım. Peki beni bu kadar heyecanlandıran neydi?



Öncelikle kanalın içeriği adından da anlaşılacağı gibi hayatla ilgili. Kanalın videolarını biraz kurcaladığınızda farkediyorsunuz ki iyisiyle kötüsüyle işimize yarayabilecek her şeyi bu adamlar konu almışlar. Eğitimden ruh sağlığına, yaratıcılıktan ilişkilere kadar hemen her konuya değinmeye çalışıyorlar. Üstelik çizimler ve animasyonlar da konuyu çok güzel görselleştiriyor.


Bir nevi Tedx Talks ama bunu hem hikayeleştirerek hem de görselleğine önem vererek aktarıyorlar. Benzer işler için Ted-Ed kanalına da bakabilirsiniz elbeette.


Gelin size The School of Life kanalından birkaç örnek daha paylaşayım. Hepinize iyi seyirler. Eğer sizlerin de paylaşmaya değer bulduğunuz kanallar varsa lütfen alta yorum olarak yazmaktan çekinmeyin.






23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page