top of page

İngilizce'ye Nereden Başlamalı?




İngilizce öğrenmek isteyenlere her daim söylenen klişeler vardır, bu yazıma onları sıralayarak başlayabilirim aslında.


  • Alt yazılı film izle

  • İngilizce müzik dinle

  • Yurt dışına git

  • Yabancı arkadaşlar edin

Bunları yapmak illa etkili olacaktır ancak başlamak için güzel bir nokta değildir aslında. Çünkü yukarıda yazan maddeler İngilizce eğitimin yanında sizlere hız kazandıracak maddelerdir. Sadece film izleyerek öğrenilmesi veya müzikle edinilmesi zordur. Özellikle de sıfırdan İngilizce öğrenmeye başlayanlar için bu maddeler tek başlarına işe yaramazlar.


Peki, İngilizce Öğrenmeye Nereden Başlamak Gerekir?


Kesinlikle dil bilgisi (grammar) öğrenmekten değil tabi ki. Ancak çoğu okullar, dil kursları, eğitim setleri veya özel dersler bu şekilde başlamayı tercih ederler ve öğrencilerin dil öğrenmede güçlük çekmelerinin sebebi de budur. İşte bu yüzden de Avrupa Dil Ölçeği oluşturulmuş ve dil eğitimi için ortak modüllere ayrılmış bir yaklaşım çoğu okul tarafından benimsenmiştir. Özellikle okulların 1 yıllık hazırlık sınıflarında bu sistemin sıkça kullanıldığını görürüz.


Peki, Nedir Bu Avrupa Dil Ölçeği?


Tam adı Common European Framework of Reference for Languages: Learning, Teaching, Assessment olan bu ölçek Avrupa'daki dillerin belli standartlarla ölçülebilmesi için Avrupa Konseyi tarafından 1989 - 1996 yılları arasın projelendirilmesi üzerine ortaya çıkmış bir tabirdir. Avrupa'daki dillerin belirli seviyelere ayrılması da buradan gelir. Bu seviyeler en temelden en zora doğru şu şekilde sıralanmıştır.


  • A1 Starter

  • A2 Elementary

  • B1 Pre-intermediate

  • B2 Intermediate

  • C1 Upper-intermediate

  • C2 Advanced

Yani çalışmaya göre öğrenmes istediğiniz her bir yabancı dili A1 seviyesinden başlayarak öğrenmeniz gerekmektedir çünkü o dildeki en basit kullanımlar, beceriler, kelimeler ve dil bilgisi o seviyede sizlere öğretilecek şekilde sınıflandırılmıştır. Tabi burada dikkat edilmesi gereken çok önemli bir nokta var.


A1 seviyesinde grammar konularını bitirmek o seviyeyi öğrendiğiniz anlamına gelmez. O yüzden A1 seviyesinde dil becerilerinin tümünü edinmeiz gerekir. Yani demek istediğim Dinleme (Listening), Okuma (Reading), Konuşma (Speaking) ve Yazma (Writing) üzerine A1 seviyede çalışma yapmanız gerekir ki siz başlangıç seviyesinde İngilizce öğrenmeye başlayın.


Yani İngilizce öğrenmeye başlarken aşağıdaki listeye de başlamanız gerekir.


  • A1 Seviye Dinleme Becerileri

  • A1 Seviye Okuma Becerileri

  • A1 Seviye Yazma Becerileri

  • A1 Seviye Konuşma Becerileri

  • A1 Seviye Dil Bilgisi Becerileri

  • A1 Seviye Telaffuz Becerileri

  • A1 Seviye Kelime Bilgisi

İşte ben de bu konuları kapsayan 8 haftalık bir eğitim seti oluşturdum ve Udemy hesabıma yükledim. 4.5 saatlik videolu anlatıma, 36 metin ve yüzlerce quiz'e sahip bu eğitim seti ile kapsamlı bir şekilde İngilizce öğrenmeye sıfırdan başlayabilirsiniz.


Peki, İçerisinde Neler Var?


4.5 Saat Videolu Anlatım

Öncelikle içerisinde videolu anlatımlar bulacaksınız ve benimle birlikte İngilizce kelime, telaffuz, dil bilgisi ve temel becerileri çalışma fırsatı bulacaksınız.


36 Yazılı Metin

Yazılı olarak da konu anlatımı, kelime bilgisi ve beceriler üzerine okumalar yapma fırsatınız olacak. Yani video ile anlattığım bir konuyu bir de örneklerini okuyarak ilerleyebileceksiniz.


İndirilebilir Materyaller

Derslerin kaynaklar bölümünde indirebileceğiniz materyaller bulunmakta, böylece dersi izledikten sonra o materyaller ile daha fazla alıştırma yapmanız mümkün.


Ömür Boyu Erişim

Eğitim setine bir defa kayıt olarak ömür boyu erişim sağlayabilirsiniz. Böylece dilediğiniz vakit, sete geri dönüp konuları tekrar etmeniz mümkün. Ayrıca zorluk çektiğiniz bölümlerde istediğiniz kadar vakit geçirerek konuları daha iyi pekiştirebilirsiniz.


Takıldığınız Yerde Bana Mesaj Atabilirsiniz

Eğitim boyunca takıldığınız noktalarda Udemy üzerinden benimle iletişime geçebilir ve bana sorularınızı yöneltebilirsiniz.


Ödevlerle Kendinizi Geliştirin

Sıfırdan İngilizce Öğren Eğitim Seti'nin içerisindeki ödevler sayesinde, öğrendiklerinizi uygulayabilir ve böylelikle pekiştirebilirsiniz.


Cep Telefonu, Tablet veya Bilgisayardan Erişim

Dersleri internetinizin çektiği her yerden takip edebildiğiniz gibi aynı Netflix veya Spotify'da olduğu şekilde dersleri Udemy uygulaması üzerinden cep telefonunuza indirebilir ve çevirimdışı olsanız bile takip edebilirsiniz.


30 Gün İçerisnde Para İade Garantisi

Udemy üzerinden kayıt olacağınız tüm eğitimleri 30 gün içerisinde iade edebilir, paranızı %100 olarak geri alabilirsiniz.


Eğitime katılmak veya göz atmak için lütfen buraya tıklayınız.

269 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page