top of page

Bu yıl okulda sizi başarıya götürecek 5 alışkanlık

Güncelleme tarihi: 12 Eyl 2019

Yeni bir sınıf, arkadaşlıklar ve temiz bir sayfa. Okulların açılmasıyla birlikte önümüzde bir çok ihtimal var. Ayrıca bu güzel temiz sayfayla birlikte hep isteyip de yapamadığımız bir çok şeyi yapabilmemiz için güzel bir başlangıç yakalayabiliriz. İşte okulda başarılı olabilmeniz için edinmeniz gereken 5 sağlıklı alışkanlık.



Sağlam Bir Beslenme Planı Oluşturun


Ne demişler? Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Öyleyse bizlerin de ilk önceliği vücudumuzu güçlü tutacak besinlere yönelmek. Eve pizza veya dürüm söylemek, hemen 10 dakika içinde makarna pişirip üzerine bol ketçap dökmek çok kolay gelebilir bizlere ancak kısa vadede bu yaşam tarzının kötü sonuçları olacağını da akıldan çıkartmamak lazım. Derslerin yoğunluğundan bitkin düşmemek için daha besleyi, vitaminler bakımından zengin besinler tüketmemiz faydalı olacaktır. Bunun için de her zaman yediklerimiz yerine neler koyabileceğimizi planlamamız gerekiyor. Örneğin cips ve kola yerine çerez ve meyve tüketmek bizim için daha faydalı olacaktır.


İşin sırrı: Sıkı bir kahvaltıyla güne başlamayı asla unutma. Sabah aldığın besinler ve gün içerisinde tüketeceğin öğünleri de olabildiğince sağlıklı tutmanda da fayda var.



Hareket Etme Fırsatlarını Kaçırma


Hepimiz eve gelip Netflix önünde 3-4 bölüm izleyip sonra da uyumayı hayal ediyoruz. Özellikle de yorucu bir günün ardından. Okulda sürekli oturmamız, evde de yatarak dinlenmeye çalışmamız vücudumuzu cidden hantallaştırıyor. O yüzden ne zaman fırsat bulursanız hareket halinde olun. Mesela 1-2 kat yukarısı için asansör yerine merdivenleri kullanın. Kısa mesafe gidilecek yerler için yürümeyi tercih edin.


İşin sırrı: Okuldaki spor kulüplerine katılmanız veya size hareket katacak etkinliklerde yer almanız sizi her daim zinde tutacaktır. Ayrıca bu gibi etkinlikler sizlere sosyallik de kazandıracaktır.



Su İçmeyi Unutma


Gün içerisinde su içmemiz gereken bir çok zamanı, kola, çay ve kahve ile geçiştiriyoruz aslında. Vücudumuzun ihtiyacı olan suyu karşılayamaması çok kötü bir durum. O yüzden gün içerisinde ne kadar su tüketmeniz gerektiğini hesaplamanız ve bu miktara sağdık kalmanız çok önemli.


İşin sırrı: Eğer çantanızda su şişeniz olursa her ihtiyacınız olduğunda su içebilirsiniz. Mesela Su.co gibi katlanılır su mataraları hem uyguna gelecektir hem de evden yanınıza su aldığınızda öğrenci bütçenize katkı sağlayacaktır.



Uyku Her Şey Demektir


Eğer bir gece öncesi uyuyamadıysak, o gün daha yorucu geçiyor. Bunu hepimiz deneyimlemişizdir. Ancak günümüzde öğrenci hayatının getirilerinden bir tanesi uykusuz gecelerin ard arda sıralanması demek. Hemen hergün bir mazeret yüzünden uykusuz kalabiliriz. Bu zincirleme gidişat haftasonlarında daha yorucu bir hal alacaktır. O yüzden uykuya önem verip yeri geldiğinde önceliğimiz uykumuz olmalı.


İşin sırrı: Eğer telefonlarınız "Bed Time" uygulamaları varsa kendinize yeni bir alışkanlık oluşturmaya ve belirlediğiniz bir saatte yatakta olmaya çabalayın. Yaptığınız işlerden uykunuz gelince değil saatiniz gelince ayrılın. Eğer bu düzeni yakalayabilirseniz kısa sürede daha zinde olduğunuzu göreceksiniz.



Bardağın Dolu Tarafına Odaklanın


Pozitif olmanın insan psikolojisi üzerinde olduğu kadar vücutta da etkileri çok fazla. Eğer elinizde olmayanlara odaklanmak yerine sahip olduklarınızı görmeye çabalarsanız daha mutlu ve enerji dolu olduğunuzu fark edeceksiniz.


İşin sırrı: Hemen her gün, o gün başardığınız veya sizi mutlu eden bir anı, anıyı bir kenara yazmaya çalışın. Bununla ilgili bir tweet atabilir veya Instagram hesabınızda paylaşımda bulunabilirsiniz. Bu gibi ufak anların toplamı hayatınızda güzel bir değişime sebep olacaktır.



Yeni bir okul yılı başlıyor ve bu temiz sayfayı güzel renklerle doldurmalıyız. Bunun için de yukarıdaki maddeleri hayatınıza katmayı unutmayın!


Bu ve buna benzer konuları ele aldığım YouTube kanalıma abone olabilir ve yorum bölümüne düşünceleri ekleyebilirsin.



39 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page